torsdag 30. august 2012

Fototriksing, eit blikk tilbake

Det er nokre dagar sidan eg tok dei fylgjande bileta, nærare bestemt fire dagar... Søndag var vi ute og leika, og eg hadde (som vanleg) med meg fotoapparatet. Jens syns det er heilt topp, og er begeistra for eksperimentering med bildene. Dette bildet likte han for eksempel godt:


Her står kamera på stativ, slik at bakgrunnen vert heilt tydeleg, og så brukar vi middels lang lukkartid (Heilt presis 1/20 sekund). Jens tek god fart, og susar forbi kamera. Så gjeld det for meg å treffe akkurat når han er framfor linsa. Vi måtte ha ein del forsøk (han var litt sveitt etterpå...), men til slutt lykkast vi med å få eit bilde som begge likte!

Vi gjorde også forsøk med kort lukkartid. Jens kasta to frisbeear opp i lufta, og så skulle eg prøve å få bilde av dei i lufta. Det var utruleg vanskeleg! Eg stod og kikka gjennom søkarvinduet, og følte meg som ein leirdueskyttar... Til slutt fekk vi eit par-tre bilder vi likte, blant anna dette:


Katten var også med på moroa. Det er bortimot umogleg å få bilde av han, for i det same eg set meg på huk for å ta bilde, kjem han ilande mot meg for å få kos... Her er det berre veldig rask lukkartid som hjelp!


Lise valte ut klede sjølv denne dagen, og enda difor opp med stripete leggingar! Herleg fargesnop når ho traskar over plenen!


Og endå litt meir fargesnop: Nymala grendasenter og jente med fargerike klede.


På trampolina:

 
Ekte telemarknedslag!
Og så reiling. 


Det var søndag. I dag har det regna, og eg har vore altfor oppteken til å kunne ta bilder. Men kjenner eg meg sjølv rett, kjem det nok fleire bildeseriar seinare!

Ingen kommentarer: