lørdag 12. januar 2013

Sesongopning

I ettermiddag såg det slik ut oppe ved Hedlebrekk:


Seks minusgrader, flott solnedgongslys og to skiklare gutar!


Dessverre var ikkje føret like godt som pågangsmotet og forventingane. I sporet var det spegelblank is, og elles hard og lite medgjerleg skare. Heile skituren begynte difor med fall i første bakke. Oppoverbakke, vel å merke. Det var plent umogleg å komme seg opp, og tårene spratt. Til slutt slo Jens seg til ro med at det ikkje kunne bli nokon særleg lang tur i dag. Vi fann oss eit nokolunde flatt område, og gjekk att og fram og i sirkel, og brukte snøen så god som vi kunne. Ein køyrer trass alt ikkje 30 minutt av garde for niks og ingenting!

Jens fann seg ein kolle med grei snø rundt, og sirkulerte rundt den ein times tid...


Medan pappa fraus fingrane av seg i forsøket på å forevige årets sesongopning på ski (for sin del, vel å merke. Jens har turt rundt på ski opptil fleire gongar tidlegare)


Etter kvart som sola gjekk lenger og lenger ned bak horisonten, skifta himmelen farge. Ei stund gjekk vi rundt i eit utruleg flott, lillarosa lys!


Og på veg heim att måtte eg stoppe for å ta bilde ut Jøsenfjorden. Stemningsfullt!


Tidlegare på dagen hadde vi hatt årets første, men truleg ikkje siste, tur i Habn.


Det er fascinerande med is...


...og vi kunne sitje og lytte til korleis vatnet flytta på isen. Det var knaking og braking etter kvart som floa seig oppover stranda, og store delar av Bogsfjorden hadde fått eit kledeleg lag med tynn is.


Til slutt eit bilde av vår vesle, ivrige skugge, i alle fall så lenge vi held oss i nærleiken av huset...


Ingen kommentarer: