mandag 22. desember 2014

Siste førjulsveka...

Ei travel siste skuleveke er unnagjort, og den etterlengta juleferien har starta! Først nokre glimt tilbake på veka som har gått. Førre søndag diska Musfrid opp med juleband, og det var duka for å gjere ferdig dei siste julepakkane som skulle sendast med posten.


Same dag var Lise i bursdagsselskap hos Malin. Eit bilde eg følte fanga stemninga...: 


Måndag henta vi (Musfrid) fram att julefilmen med kirkerottene. 


Løysinga viss ein må på do, men ikkje vil sleppe den brennande veden i omnen av syne...


Tysdag: Spele tiarvennspelet (Gubben og katten).


...og gå på julefest på skulen om kvelden. Som vanleg ein kjekk kveld, og elevane hadde i år laga mange av innslaga sjølve. Og så var det sjølvsagt fint å høyre koret:


Og ekstra kjekt å sjå Jens i aksjon på scena, saman med fleire andre i 3.- og 4. klasse:


Onsdag morgon sat Musfrid i kjøleskapet, med pepperkakedeig!For Signe sin del var det vel meir snakk om smakedag enn bakedag... Og så hadde vi besøk, frå barnehagen! Den vesle musa, som kvar dag er med nokon heim, var denne dagen med Lise. Saman med musa følgde det ei bok, der vi skreiv inn alt det musa fekk vere med på denne dagen. Det vart sjølvsagt nemnt at ho vart kjent med Musfrid...


Vi fortsatte bakinga på torsdagen, men då var det gjærbakst som stod på menyen.


Dermed vart det kveldsmat med ferske rundstykker!


Også fredag ettermiddag vart sett av til julebakst. Musfrid hadde funne seg ein god gøymeplass, men vart oppdaga!


Det vart ho også laurdag og søndag morgon, og begge dagar hadde ho gode filmforslag; Mikke Mus den eine dagen, og Gus og Jack (i Askepott) den andre. Anar vi at ho har nokre klare preferansar når det gjeld film?Søndag, etter å blant anna ha sett Askepott, pynta vi oss og køyrde til Jøsenfjorden. Koret var invitert til å synge på juletrefesten, og det var eit fint, lite kor som deltok med song i starten av festen!


Det vart ein koseleg ettermiddag i Jøsenfjorden. Akkurat passe uformell stil, og artige aktivitetar for borna.


Gang rundt juletreet:


God mat:


...og sjølvsagt... julenissen! Ikkje like diskrét som gode St.Nicholas, men gåvene (klementiner) han hadde med seg, var kjærkomne blant dei minste! Han var litt skummel for Signe, men det gjekk godt så lenge ho kunne halde seg på passe lang avstand...


Så slukte vi dei fleste lysa, slik at det stod att levande lys, juletrelyset og lyset bak korset, og sang Deilig er jorden. God julestemning!


Ingen kommentarer: