tirsdag 28. juli 2015

Danmarkferie del 4: Ei dyrisk oppleving

Det er allereie ei veke sidan, men inntrykka sit fortsatt fast. Særleg hos Signe, som opplevde danmarkturen sitt desiderte høgdepunkt denne dagen. Vi var nemleg i dyreparken Givskud Zoo! Dette er ein litt spesiell dyrepark, sidan mykje av opplevinga er lagt opp som bilsafari i eigen bil. Undervegs var det store parkeringsplassar, og frå dei kunne vi gå rundt og sjå nærare på andre dyr.


Signe vinka ivrig til fleire av dyra. At responsen kanskje ikkje stod heilt i stil til iveren, var mindre viktig...


Nasebjørnen var kanskje det einaste dyret som skremte Signe litt. Plutseleg sprang han oppover i treet, og var nok litt uberekneleg:


Kamel. Slett ikkje skummel:


Det er sjeldan å sjå slike skilt når ein er ute og køyrer...


Innanfor bilslusa, og forbi store skilt som av ein eller annan grunn forbyr oss å gå ut av bilen, kviler ei hannløve saman med 13 løvinner. Lite action å spore, men det er kanskje like greit?


Guanako, på den sør-amerikanske delen av safarituren:


Flodsvin:


Bison:


Bongo (store med striper) og noko mindre springbukkar:


Sebra:


Ei lita stund lurte vi på om denne karen hadde tenkt å stikke hovudet inn bilvindauget vårt, men han nøydde seg med å sjå ned på oss...:


Sebramangustane poserer for fotografen:


Dette dyret er av dei meir asosiale. Dei trivst best aleine, og søker berre mot andre dyr av arten eit par timar annankvart år, for å formeire seg:


Berberapane var eit høgdepunkt på turen. Særleg den ganske så ferske krabaten litt til høgre på bildet, som utforska verda på ein svært så klumsete måte...


Rein nyting:


Sjarmør:


Gorillaane hadde trekt inn, og det var ganske trangt framfor vindauga. Eg kom difor ikkje nærare enn dette. Det var synd, for på andre sida av glaset sat dyreparken sin kanskje største attraksjon: Gorillaen Samson. Danskane hadde bortimot same forhold til han, som vi har til sjimpansen Julius. Berre to dagar etter at vi var her i parken, døydde Samson. Då var han nærare 45 år gamal!


På siste safarisløyfa kunne vi blant anna sjå nashorn og kvithalegnu:Rosa flamingo (Dei frie flamingoane får rosafargen frå små krepsdyr dei et. I Givskud har dei tilsetjingsstoff i maten, som gjer at fjørdrakta held seg rosa. Dette er kanskje ikkje lov i Norge, sidan flamingoane i Kristiansand er kvite (?))


Vi var litt usikre på om vi skulle tore å gå inn denne blindvegen...


Jepp, her lever vi farleg!


Imponerande modellar!


Det er kanskje ikkje så bra å tenkje slik, men eg er djupast sett glad for at mange av artane vi såg her er utrydda...


Eit meir levande, men like fredeleg dyr: Kjempeoteren:


Siste stopp for dagen var leikeplassen like ved der vi åt middag. Blant leikeapparata gjekk det ein koseleg flokk geiter rundt, og dei var veldig glade i kos og klapp!


Ingen kommentarer: