torsdag 29. mai 2014

5 år!

Den etterlengta dagen kom endeleg, og Lise vakna med kroppen full av bursdagslopper i dag tidleg. Det meste var klart til å feire den store femårsdagen. I går kveld var ho ute i hagen og plukka blomar til å pynte med, så også den biten var klar...Og krona, som ho har laga i barnehagen, har vore på heile dagen:


Pakkar høyrer med. 


Sidan Lise (og Signe) hadde fått sklie og reilestativ i bursdagsgåve på forskudd, slo vi denne gongen to fluger i eitt smekk. Ho er i ferd med å vekse ut av dei fleste kleda i kommoden sin, så det var stort behov for litt fornying. Vi søkte litt på Finn, og fann ei som solgte ein heil haug fine klede i rett storleik. Bursdagsbarnet har vore litt manekeng i dag, og prøvd ut litt ulike bursdagantrekk...


Matplanane vart vi einige om for nokre dagar sidan. Ho ville ha pizza til middag, og etterpå muffins og is. Isen laga vi i går kveld, og muffins og pizza vart laga i fellesskap i formiddag. Her har Lise kakka fire egg i ei skål, og er klar til å vispe.


Røre vart fordelt i former...


Og litt seinare stod det eit ferdig fat med muffins og nonstop på bordet og fem lys på toppen. Saman med is er dette god bursdagsmat!


Heile dagen har det vore varmt og fint vér, så vi har vore mykje i hagen i løpet av dagen. 


Crocket, reiling, skli i sklia, vasskrig...


Signe kosar seg på plenen!


Det var dagen i dag i korte trekk. Det såg ut som bursdagsbarnet kosa seg, og det er jo det viktigaste på ein slik dag!

Til slutt nokre bilder frå andre hendingar og "hendingar". Først eitt med Jens og Lise som viser fram dei nye fotballtrøyene sine. Heilt klare for VM!


Måndag var vi på årets første springe- og sykkelkarusell på Moane. Det var mange frammøtte og god stemning. Eit kjekt arrangement!


Signe har teke endå eit steg (sic!) på vegen mot det å gå sjølv. Denne veka har ho trava rundt i stova bak gåvogna. Ho går og går og går. Heilt til ho treff veggen eller ei anna hindring. Då treng ho hjelp for å snu... Så det er ein del arbeid for oss andre, men eit veldig kjekt arbeid!

Ingen kommentarer: