onsdag 25. juni 2014

2 x bytur

Vi har dei to siste dagane vore på besøk til to ulike byar! I går hadde vi ein aldri så liten tur til Haugesund. Blodbanken skulle ha sitt, og vi tok det som ei familieutflukt til Haraldsgata og Raglamyr. Mykje sommarstemning, og ein del naudsynte innkjøp i diverse butikkar.


Signe har for alvor testa ut paraplytrilla, og den kom godt ut av testen. Ein fornøgd nysgjerrigper kunne fylje med på det meste! 


I dag tok vi oss like godt ein bytur til, men denne gongen til Stavanger. Medan gårsdagens tur var mest til nytte, reiste vi i dag berre for å kose oss. Det einaste som ikkje var koseleg, var å måtte bruke vekkarklokka... i sommarferien... Vi ville ta båten frå Jelsa, og den går fem over åtte. Så sånn er det.


Når ein først er oppe, går det greit, og vi nådde båten med god margin!
Racervognkøyring på båtterminalen i Stavanger...:


Det var ikkje så veldig varmt akkurat då vi kom til byen. Dei  har det litt kjøligare enn her inne i fjorden... Etterkvart steig gradene, og heile vegen hadde vi sol, så det var riktig triveleg å spasere rundt i byen!Det var nok med fuglar ved Breiavatnet. Måsane var litt store og innpåslitne, men Lise la sin elsk på duene!


Koseleg å slappe av i ein bypark!


Ein noko uheldig posisjon å vere i. Heldigvis gjekk det bra...:


Litt meir ufarlege vesen:Etter ei god niste i parken, la vi ut på leiting etter det som var turen sitt "mål": Løvås bruktbu i Pedersgata. Dei har massevis av bøker og blad, og også donald-pocket (som det vert konsumert store mengder av i heimen for tida...)


Butikken er som ein snopebutikk... Lise fann seg raskt eit par bøker ho ville ha, og sette seg på fortauet for å lese medan vi andre leita etter skattar i butikken.


Etterpå traska vi over til Sølvberget og ein lunsj av det meir smakfulle slaget. Litt trøytte bein og trøytte hovud etter mykje spasering i byen, men humøret kom seg når maten kom på bordet...


Så var det båtturen heim att...


... til Ryfylke (Bildet er teke i nærleiken av Nedstrand, med utsikt innover mot Jelsa og inngangen til Erfjorden. Den vesle, flate øya nærast, om lag midt på bildet, er Foldøy)


Jens og Lise var veldig fascinert av dei store bølgene etter båten.


Lise vinkar farvel til båten:No ligg dei små og søv, og hagen nyt godt av eit av innkjøpa på Raglamyr i går:


Ingen kommentarer: