søndag 2. november 2014

Jul - litt på forskot

Eg snakkar ikkje om det nærast juletredekorerte industriområdet i Ølensvåg, som vi passerte fredag kveld.


Eg snakkar sjølvsagt om julegåveweekend på Solgry! Etterkvart har det blitt tradisjon, og i år var det Lise og eg som reiste. Det tok ikkje mange minutta fredag kveld før ho hadde funne seg nokon å leike med. Her er det Lise sin tur å vere i boksen...


Laurdag laga vi julegåver til den store gullmedaljen. Litt snekring, litt maling, litt liming, litt tusjing, litt pynting, og vips! ligg fire julegåver klare allereie. 


Inga god arbeidsøkt utan energi i kroppen. Det er viktig å hente forsyningar på kakebordet innimellom...


I tillegg til julegåvene ville ho lage eit par ting til seg sjølv også. Her dekorerar ho ein sparefrosk.


Etter ei lang økt på verkstaden, var det godt å kunne gå ut og hoppe av seg litt.


... og rulle av seg resten:


Etterkvart vart det klart og fint laurdag. Dagen starta med over 17 grader og regn, og endte om lag slik:


Så skjedde det noko som fekk Lise til å kaste frå seg både sykkel og trampoline, og spurte inn i ein ny kø: Den sagnomsuste gravemaskina vart kopla til og gitt ny olje. Dermed var det duka for ein smule konkurranse om maskina, og graving av flotte grøfter.


Bibelsamlingar er det sjølvsagt fleire av på leir. Tema i år var "Nattehimmel", og vi fekk høyre om Abraham som telte stjernene, Jakob som drøymde om englar som klatra opp og ned på himmelstigen, vismennene som fulgte den store stjerna og hyrdane som fekk englebesøk julenatta.


Laurdag kveld var det misjonssamling. Vi fekk sjå video frå misjonsprosjektet i Etiopia, og deltok i ein effektiv demonstrasjon av korleis misjon fungerer.


Lysa vart effektivt tent ved å få flammen frå sidemannen. På den måten vart det ein dominoeffekt, og det tok ikkje lang tid før alle sat der med kvar sine tente lys! Det er godt med slike konkretiseringar for dei små - alt vert litt lettare å forstå då!


Etterpå var det leirkveld, der mykje kjekk galskap vart gjennomført. Her er det leirsjefen som utfører store tryllekunster!


Ein lang og koseleg leirdag vart avslutta med lesestund i kjellaren. Fredag høyrde dei forteljinga om Daniel, og i går kveld om Jona. Så var det kveldsbøn, og i seng. Vi delte rom med ein far og datter frå Norheim, og det var litt vanskeleg for dei to jentene å sovne... Men til slutt fekk søvnen overtaket!


Søndagens store høgdepunkt for Lise sin del, var å få køyre dei små elektriske bilane i møtesalen. Når ho var ferdig med ein tur, sprang ho rett tilbake i slutten av køen. Dermed fekk ho køyre heile seks turar før bilane vart sett vekk! Med ein toppfart på 6 km/t, var det ikkje så svimlande stunt som vart utførte i dette "billøpet", men du verda så kjekt det var!


Då vi kom heim i ettermiddag, laga Lise merkelappar til gåvene ho hadde laga. Så det er nokon som er fleire hakk meir klar til jul, og nokon folk der ute (og her heime) kan glede seg til julegåveweekendgåver om nokre veker!


Ingen kommentarer: