torsdag 18. juni 2015

Så unge dei vaksne er blitt


For halvparten så lenge sidan, i 1997, såg eg på 36-åringar som veldig vaksne og ... ja, vaksne. Så går åra, og eg oppdagar at 36-åringane berre vert yngre og yngre. Ikkje at dei ikkje er vaksne, men dei er ikkje berre det. Dei er litt unge også. I alle fall inni.

Når eg no har vakna opp og oppdaga at eg har blitt 36 sjølv, tenkjer eg på kor lite peiling folk hadde i 1997. Og at 2015 er mykje betre. For eksempel hadde vi ikkje så flotte bursdagskort som på biletet over i 1997. Vi åt heller ikkje lunsj saman med kule toåringar i leikehytta deira. Det gjer vi i dag, noko som skulle bevise at 2 x 18 er mykje betre enn berre 18.


Vi hadde også eigen vaktkatt. I alle fall ei lita stund. Han likar best å vere der det er folk, men så likar han også best å sove på andre ting enn steinar. Ei interessekonflikt der, altså. Og vi kjenner då kattar - det vart soving under spireaen, så fekk vi klare oss sjølve i hytta.


Det er supert med farspermisjon på sjølve bursdagen! Signe og eg styrte huset heile dagen. Det vart mykje angry birds, for å seie det slik (Ikkje data, men det analoge spelet. Og vi spelte ikkje så mykje. Vi berre skaut.)

Så kom resten av flokken heim, og festen kunne ta av. (Ta av: Ete pizza, is og fruktsalat, og sjå litt på revy med Han Innante - fordi Han Innante er veldig i vinden her i huset for tida.)

Det var Lise som valte gåve til meg i år, og eg fekk massevis av kjekke briller, bartar, hattar og slips - alt saman sirlig limt på pinnar. "Fordi det blir så kjekt å ta bilde av!" Lise veit kven ho har med å gjere!

Her er han, med barten på snei:


Jens har lagt ned mykje arbeid i dette kortet. Flott båt med garasje og allting:I barnehagen plukka Lise desse blomane. No står dei her og pyntar opp på stovebordet!


Til sist ein aldri så liten selfie. Sit her med nye øyreklokker og høyrer på The Ongoing Concept (Og DET var det ingen som hadde trudd i 1997 - aller minst eg sjølv!)


Ingen kommentarer: