søndag 21. juni 2015

Turskoa på att

Søndag. Ferie. Sol og perfekt turvêr! Det har vore mange regnfulle helger, eller helger med andre planar denne våren. Men no skulle endeleg Bergsnuten til pers!


Lovradalen:


Idyllisk med kyr i bakkane!Engsoleier og valmuer, blant anna, kanta traktorvegen det første stykket.


Den første biten er veldig bratt, men så preparert at det er godt å gå for både små og store:


Signe held fortsatt koken når vegen går over til sti.


Faktisk heldt ho koken veldig lenge! Ein liten pause på ryggen i nokre bakkar, og det siste stykket mot toppen var også greit å kunne kvile i mei-taien. Men utanom det, gjekk ho på eigne bein i mange av bakkane! Vi anar at det kanskje berre er eit år eller så til vi ikkje har bruk for bæretøy lenger. Akkurat det kjem nok til å bli litt vemodig.


Mamma og Lise ser mot toppen. Langt der framme og oppe, vinkar Jens tilbake!


Fin natur å gå i!


Utsikt frå toppen mot Lovraeide. Den nye tunellen går inn fjellet der vegen kryssar fjorden, og kjem ut att like til høgre for småbruket til venstre på bildet:


Mesteparten av den nye vegen er skjult bak skogar og bakkar, men om lag midt på dette bildet kan vi sjå ein krane på vestsida av den nye sandsfjordbrua. No er det vel eit halvt år til den skal opne - då vert det andre tider når vi skal planlegge køyreturar vestover!


Signe ser utover fjella vestover og sørover:


Etter å ha skrive namna i boka, og fått oss litt mat i kroppen, legg vi i veg nedover att.


Vi har med dyresporbok, og ser på spor vi oppdagar i den våte sanden nær toppen. Etter storleik og form er nok dette hjort:


Fiskesprett... eller noko heilt anna?


Sjå på alle dei nye kuegga i Lovradalen! Det er eit vakkert syn - særleg med tanke på det vanskelege vêret som har vore i det siste. Det er godt at bøndene endeleg kan slå graset!


Så kom vi oss til slutt ned att, og kunne setje oss slitne og fornøgde i bilen. Heime henta vi fram grillmat og sette oss ut på altanen. Ein perfekt sommardag!

Signe har fått det for seg dei siste dagane, at det er kjekt å gå rundt med badehette. Den er altfor stor for henne, og ho kallar den hatt, men vert naturlegvis ganske klam på håret etter ei stund. Likevel, på skal den, og dagens middag vart ete med badehetta på...


3 kommentarer:

Holly Myers sa...

Great country side picture! Looked like a good day for hiking!

Andrea sa...

Hi, those are very beautiful landscapes. Thanks for posting them, i had a good glimpse of a country i am sure i will not be able to see in this lifetime.

Powell River Books sa...

That makes me think of my home in British Columbia. Especially the fjord and granite cliffs. I would love to come to Norway some day to see it in person. My grandmother was born in Moss, so that would make it even more exciting. - Margy