torsdag 13. august 2015

Bursdag i sommarsol!

Dei som er så heldig å bli 9 år, får ikkje berre ei bursdagsfeiring, men to! I dag var det barneselskap som stod for tur, og været viste seg frå si aller beste side i anledning dagen.


Så varmt var det, at dei unge gjestane heldt på å smelte vekk i varmen på altanen. Då var det godt å ha litt is og frukt å kjøle seg ned på. Og jammen dukka det ikkje opp ei fotballbanekake denne gongen også!


I slikt fantastisk vær ligg alt til rette for uteleik, så vi gjorde mykje av det. Jens ville gjerne leike boksen-vink, så vi starta med den, etterfulgt av ballongkonkurranse. Her skulle dei blåse opp kvar sin ballong, for så å sleppe den og prøve å få den til å lande nærast mogleg eit utpeikt mål. Det var ikkje alltid like lett å få den til å fly dit ein vil - enn sei i riktig retning!


Det er kanskje ikkje så lett å sjå på bildet over, men der står altså ein to år gamal spion på altanen og følgjer med på det heile.

Mot slutten av selskapet leika vi "Finn mordaren", der ein detektiv skal avsløre ein mordar. Dei "vanlege" + mordaren går rundt og handhelsar på kvarandre. Mordaren skal trykke to gongar, og den han helsar på må då leggje seg ned kort tid etter. Så gjeld det å avsløre kven som får dei andre til å leggje seg ned. Det er slett ikkje like lett alltid!

For Lise sin del kom høgdepunktet i feiringa like etter at selskapet eigentleg var over. Då var det doktortikken i hagen, medan den eine etter den andre vart henta. Dei fleste var nok gode og varme då dei gjekk frå selskapet!


Etter to kjekke timar var selskapet over, og gjestane blitt henta. Signe, Lise og Jens leikar seg med skuggane på muren (Det har rett og slett ikkje vore så mange dagar i sommar då dette har vore mogleg, så det var ganske artig å oppdage dei tydelege skuggane!)


Signe tok like godt ei heil danseoppvisning...


Det var litt skummelt med så mange store på besøk, så då hagen var blitt tom att, våga ho seg ned og slo seg laus på plenen ho også!


Til slutt ein liten kikk inn i leikehytta, der møblane no er plass att over det nymalte golvet:


Ingen kommentarer: